петък, 26 юли 2013 г.

За животните с любов и още нещо.....

Хората най-често ни разочароват, мразят, завиждат. Когато се чувстваме отблъснати от тях има едни обитатели на планетата, които ни дават всичко, без да ни нараняват.
Домашните любимци - те са предани, винаги до нас, винаги готови да ни погледнат с онзи поглед, който казва - за мен ти си единствен.
Живота с тях ни учи да сме по-добри и по-благородни, да даваме безкористно любов на всичко около нас, така както те ни я дават. Всъщност те са по-полезни за нас, отколкото ние за тях. Ние си мислим, че ги възпитаваме да са послушни, прилежни, да изпълняват определени от нас функции. 
В действителност, ако се вгледаме, те ни възпитават. Учат ни на отговорност, на безкористна преданост, на любов и постоянство, събират ни в общества, осигуряват ни социални контакти и много, много още...Укрепват връзката ни с останалия свят и винаги са до нас, колкото и трудно или лесно да ни е в момента. 
В този блог искам да отдам дължимото на всички онези малки и големи, пухкави или пернати
създания, които правят живота ни по-добър и по-щастлив....

В началото бе Кучето...../те са ми определено слабост/

Ето няколко интересни извадки от мрежата, защо този домашен любимец е предпочитан и обичан от хората най-вече:

Семействата, които отглеждат куче, са по-щастливи и установяват по-ползотворни и пълноценни взаимоотношения помежду си.Четириногите имат уникалната способност да създават положителни емоции.
Тяхното присъствие е ценен коз, благодарение на който проблемите изглеждат по-незначителни, а решенията по-лесни.
Те заздравяват най-вече връзката между децата и родителите.
Четириногите са безценен приятел в трудните моменти или в ситуациите, в които сме сами, а имаме нужда от приятел.
Някои дори сравняват влиянието на кучетата с оказваната помощ от високо квалифициран психолог. Предимствата в полза на опашатите членове на семейството са, че услугите им не струват почти никакви средства, винаги са в наличност и в крайна сметка са източник на безгранична обич.
Изнесените данни за пореден път доказват твърдението, че кучето заслужено може да се определи като „най-добрият приятел на човека“.
Освен за духовното здраве, оказва се кучетата са много ценни и за физическото здраве на човек. Изследвания доказаха, че сресването и галенето на четириногите намалява опасността от заболявания на сърцето и дихателните органи. Начинът, по който се чувстваме, докосвайки заобикалящите ни меки и пухени неща, оказва изключително значение върху настроенията ни. А доброто настроение е една от гаранциите за по-добро състояние на здравето ни.
Противно на очакванията е установено още, че присъствието на домашен любимец вкъщи може да предотврати развитието на алергии при деца и възрастни.
Смята се, че кучетата могат да предсказват бъдещето, тъй като енергийните свойства на тези животни са много близки до тези на човека. Менталното тяло на кучето е развито много повече, отколкото на останалите домашни животни и затова кучето най-добре може да предскаже бъдещето. Според поведението на животните могат да се предскажат редица събития.
Лечители от древни времена са използвали кучета за лекуване на болести на нервната система.Болните трябвало само да галят козината на кучето известно време. 
Кучето ви зарежда с положителна енергия и ви лекува от последствията на стреса.Ако сте нервни, достатъчно е да погалите куче, и ще усетите че се успокоявате.
Хората, които имат куче в дома си, по-рядко страдат от високо кръвно. Когато човек гали куче, и особено ако това куче е неговият домашен любимец, ритъмът на сърдечните му свивания се забавя, дишането му става по-равно, мускулите се отпускат.
Тези параметри се доближават до показателите, които има човек, когато чете книга в състояние на пълен покой. Може би точно поради този факт собствениците на кучета, които са преживели инфаркт, оздравяват в деветдесет и четири процента от случаите.
Напоследък все по-често се регистрират случаи на деца, които страда от повишено кръвно налягане. При възрастните резките скокове на кръвното налягане увеличават риска от сериозни кардиологични заболявания.Точно заради това присъствието на куче в дома може да предотврати подобни здравословни проблеми. Кучетата успокояват хората, които страдат от тревожни състояния и са с разстроени нерви.
Кучета-компаньони действат добре на хора, които страдат от различни психични заболявания. Тези животни чувстват физическите промени, които стават в организма на един епилептик, например, и предупреждават стопанина си за идването на пристъпа, като дори могат да му донесат и лекарство.
Всичко това се дължи на факта, че кучетата излъчват много положителна енергия. Това е защото всички процеси в организма им се случват много бързо.
Ако след всичко това, все още не съм ви убедила да приемете в къщи този прекрасен домашен любимец, ще има още много интересни неща в бъдеще. Как да си го изберем, каква порода да предпочетем, как да направим така, че и ние и той да се чувства добре и да ни носи радост и успокоение....
Едно нещо е важно, каквото и куче да имате, независимо дали е породисто от развъдник, от приятел или обикновено изоставено животинче от улицата, то ще ви дари с любов и преданост само за това, че сте го допуснали до себе си.
УСПЕХ!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар